Het Spookhuis aan de Javaweg: Een Onheilspellende Ontmoeting

Het was het jaar 2014, en ik was in blijde verwachting. We bewoonden een groot huis aan de Javaweg, het eigendom van de stiefvader van mijn ex. Vanaf het moment dat we onze intrek namen, gonsde het van spookverhalen over deze plek. Wat opvallend was, was dat er niets ongewoons gebeurde wanneer mijn ex thuis was. Maar zodra hij voor zijn twee weken durende werktrip vertrok, begonnen de vreemde gebeurtenissen.
Bron Foto: Spuku Tori OpenArt
Bron Foto: Spuku Tori OpenArt

Het huis rees hoog en majestueus op, en onze woonruimte bevond zich op de bovenverdieping. Als ik beneden was, leken stoelen soms op eigen houtje te verschuiven en klonk het alsof onzichtbare voetstappen door de kamers renden. Op een ochtend raakte ik zelfs verbijsterd toen een stoel uit de woonkamer plotseling op het balkon terechtkwam. Het verbaasde me, maar ik probeerde er niet al te veel over na te denken.



Een dag nadat ik mijn dochter van school had gehaald, gingen we ’s avonds slapen. Tegen 18.00 uur voelde ik echter een onverklaarbare aanraking op mijn bil. Ik dacht dat het mijn dochtertje was, maar ze sliep vredig aan de andere kant van de kamer. Zonder verder nadenken sprong ik op.

Op een avond, toen mijn moeder ons kwam bezoeken, deed ze een verontrustende ontdekking. In mijn kamer zag ze twee meisjes die vanaf de bovenverdieping naar beneden keken, terwijl mijn dochters en ik beneden waren. Mijn moeder vond het zo vreemd dat ze besloot er maar het zwijgen toe te doen.

Maar het meest verontrustende gebeurde op een vroege ochtend, rond 05.00 uur. Mijn dochtertje staarde naar de gestalte van een bleek meisje in onze kamer, denkend dat het haar zus was. Echter, haar zus was de avond ervoor om 20.00 uur al met oma en opa meegegaan omdat ze zich ongemakkelijk voelde bij mij.



Af en toe werden we ook geteisterd door de geur van een sigaar, en het voelde alsof onzichtbare ogen ons vanuit alle hoeken van het huis bekeken. Uiteindelijk besloten we raad te vragen bij een wijze man. Tot onze ontsteltenis bleken al zijn woorden te kloppen. Het huis herbergde de geesten van drie kinderen die bij een tragisch verkeersongeval om het leven waren gekomen en geen rust hadden gevonden. Ze hadden hun toevlucht in dit huis gezocht. Ook doolde de geest van de vorige eigenaar van het terrein rond.

Enkele mensen die ons bezochten, beweerden de geest van deze man vaak te hebben gezien op een heuvel in de buurt. Het terrein van ons huis werd tevens gedeeld met een bedrijf. Opvallend genoeg leek de onrust in het huis af te nemen toen dit bedrijf zijn deuren sloot.



Na verloop van tijd kregen mijn ex en ik ruzie met de vrouw die beneden woonde, en daarom besloten we ons huis te verlaten. De avond voordat we vertrokken, herleefden de vreemde geluiden en schaduwen in huis. Na onze verhuizing hebben enkele moedige zielen hun intrek genomen in het huis, maar zonder succes. Onlangs, slechts een maand geleden, was ik nog in de buurt en tot mijn verbazing stond het huis nog altijd leeg. Of er inmiddels nieuwe bewoners zijn, dat weet ik niet. Er schijnt ooit een bekende Javaanse zanger zijn intrek te hebben genomen.

#Spookverhalen #Javaweg #Paranormaal #AngstaanjagendVerhaal #Onverklaarbaar #MysterieusHuis #Geesten #Zwangerschap #Familie

Ingezonden door Jade M.
Creatief Recht: Jade M.


1 gedachte over “Het Spookhuis aan de Javaweg: Een Onheilspellende Ontmoeting”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven