De Verborgen Strijd: Het verzoek van de geest

Het is een verhaal dat ik met jullie wil delen, een ervaring die me nog steeds bijblijft. Het draait allemaal om een persoon die ooit deel uitmaakte van een Jaran Kepang-dansgroep. Om zijn privacy te beschermen, zal ik hem hier ‘Samier’ noemen.

Bron Foto: Spuku Tori OpenArt
Bron Foto: Spuku Tori OpenArt

Jaran Kepang is een traditionele Javaanse dans- en toneelvorm die is meegekomen met de Javaanse cultuur uit Indonesië, met name op het eiland Java. Deze kunstvorm staat ook bekend onder verschillende andere namen, zoals “Kuda Lumping”.

Bij Jaran Kepang-uitvoeringen worden dansers meestal op houten paarden (Jaran Kepang) gemonteerd. Deze houten paarden zijn vaak prachtig versierd en beschilderd. De dansers, terwijl ze op de houten paarden zitten, beelden verschillende verhalen en scènes uit, vaak met mythologische en spirituele elementen. Het bijzondere aan Jaran Kepang is dat sommige dansers tijdens de uitvoering in een soort trance raken, waarbij ze bezeten zijn door geesten of “winti’s.”Deze geesten of winti’s spelen een centrale rol in de uitvoering en worden beschouwd als boodschappers tussen de spirituele en fysieke wereld. Tijdens de trance kunnen de dansers verrassende en soms angstaanjagende handelingen uitvoeren, zoals het eten van glas, het bijten in messen, of het slaan van zichzelf zonder zichzelf te verwonden. Dit wordt vaak geïnterpreteerd als bewijs van de invloed van de geesten op de dansers.

Jaran Kepang wordt vaak uitgevoerd bij verschillende ceremonies en feesten, zoals bruiloften en andere festiviteiten. Het is niet alleen een vorm van entertainment, maar heeft ook diepgaande culturele en spirituele betekenis binnen de Javaanse samenleving.Samier was een getalenteerde danser van zijn Jaran Kepang groep, maar wat hem onderscheidde, was zijn vermogen om in trance te raken. Dit bereikte hij door vrijwillig de rituelen te volgen die zijn groepsleider organiseerde. Naarmate Samier meer betrokken raakte bij onze groep, ontdekte hij dat hij via zijn ‘winti’ mensen kon genezen van bepaalde paranormale ziekten. Dit kon hij natuurlijk niet alleen; zijn groepsleider riep vaak zijn hulp in en vroeg de geest om bijstand.

Maar Samiers leven begon langzaam af te brokkelen. Hij besloot te stoppen met optredens, maar zijn groepsleider bleef hem oproepen om mensen te helpen met de geest die hij had verworven tijdens de rituelen. Zelfs daar maakte Samier een einde aan. Hij wilde niets meer te maken hebben met de geestenwereld en smeekte de groepsleider om de geest terug te sturen naar zijn eigen dimensie. De leider stemde toe en middels een uitdrijvingsritueel, werd de geest teruggestuurd uit het lichaam van Samier. Samier geloofde dat de leider eindelijk een einde heeft kunnen maken aan dit stukje van zijn leven. Maar vreemd genoeg verslechterde zijn leven nog meer.

Zijn vrienden drongen er bij hem op aan om zijn lichaam door een kenner te laten onderzoeken, omdat het leek alsof de geest nog steeds bij hem was. Samier sloeg deze adviezen in de wind, totdat hij merkte dat zelfs zijn relatie bergafwaarts ging. Zijn vrouw begon hem zonder enige aanleiding als een vijand te behandelen en verliet hem.Samier begon nachtmerries en visioenen te krijgen, over vreemde dieren en overleden mensen. Deze hielden hem ’s nachts wakker. Uiteindelijk zocht hij hulp en kwam bij ons terecht, aangezien ik vaak samenwerk met andere spiritualisten. Na gebeden en rituelen raakte Samier in trance, maar deze keer werd hij bezeten door een tijgergeest. Als je ooit een Jaran Kepang-optreden hebt gezien, weet je hoe een tijger zich gedraagt. We verwachtten tumult, maar de tijger bleef kalm en weigerde met ons te communiceren. Pas na vele gebeden communiceerde de tijger in een soort gebarentaal en werd hij uit Samiers lichaam verdreven.

Maar op dat moment nam een andere geest bezit van Samiers lichaam. Deze geest toonde respect en begon met ons te praten. Hij onthulde zijn naam en waar hij vandaan kwam. Het was een overleden persoon die gedwongen was om uit het dodenrijk te komen en als ‘winti’ te dienen. Hij noemde zelfs de namen van de mensen die hem hadden opgeroepen en gedwongen om handelingen te verrichten. De geest smeekte ons om hem terug te sturen naar het dodenrijk en vroeg zich af waarom mensen zelfs de doden niet met rust kunnen laten.Na nog meer gebeden werd de geest met vrede teruggeleid naar zijn eigen dimensie en werd Samier gereinigd. Hij bevindt zich nu in een herstelproces.

Ik wil benadrukken dat dit verhaal niet bedoeld is om Jaran Kepang te bekritiseren, want het is een waardevol onderdeel van de Javaanse traditie. Het probleem ontstaat wanneer mensen deze krachten misbruiken of verkeerd toepassen, wat leidt tot problemen in hun dagelijks leven. Het herinnert ons eraan dat we altijd respectvol moeten omgaan met de geestenwereld en de juiste ethische richtlijnen moeten volgen in spirituele praktijken.

#JaranKepang #Bezetenheid #SpiritueleErvaring #AngstaanjagendVerhaal #JavaanseTraditie
Origineel verhaal komt van de Facebook Pagina: Paranormal en Javaans Cultuur.
Onder goedkeuring van de beheerders: Djasmo Leandro en Alidikromo Chris


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven