Het Vreemde Huis aan de Andijviestraat

We verbleven in ons ouderlijke huis met nog vele andere familieleden en hunkerden ernaar om ons eigen huisje te hebben. In 2002 besloten mijn man en ik, samen met ons driejarige dochtertje, te verhuizen naar een huurhuis aan de Andijviestraat in Charlesburg.

Bron Foto: Spuku Tori OpenArt
Bron Foto: Spuku Tori OpenArt

Het was een pand met twee verdiepingen. Boven woonde de verhuurder, die in het buitenland verbleef, en beneden was ons nieuwe thuis. Naast onze woonruimte was een bijgebouw waar een dame met haar twee kinderen verbleef.Het huis was ruim, met twee kamers, een enorme woonkamer en een uitgestrekte keuken. Het bad en toilet bevonden zich in de keuken, samen met een berging vol spullen van de verhuurder. Deze ruimte, samen met het bad en toilet, gaf me vanaf het begin kippenvel, hoewel ik niet wist waarom. We waren net in het huis getrokken, dus ik schonk er niet al te veel aandacht aan.

Ongeveer twee maanden nadat we er waren ingetrokken, gebeurde er op een nacht iets vreemds. Ons bed stond bij het raam, met ons hoofd tegen het raam. Rond 2 uur ’s ochtends leek het alsof iets mijn man riep. “PSSSST, PSSSSST,” klonk het. Mijn man stond op en keek naar mij terwijl ik sliep, denkend dat ik het geluid maakte. Toen hij besefte dat ik sliep, ging hij weer liggen. Maar het geluid ging door, opnieuw “PSSST.”De volgende ochtend bracht mijn broer een bezoek aan ons, samen met zijn drie kinderen. We haalden matrassen naar de woonkamer zodat ze allemaal daar konden slapen. Niet veel later begonnen de kinderen van mijn broer ruzie te maken. Het meisje beweerde dat haar broertje aan haar haar trok, terwijl het andere broertje beweerde dat het andere broertje aan zijn oren trok. Beiden schreeuwen: “Ik heb niets gedaan!” Dit tumult ging zo door.

Op een dag kwam er iemand op bezoek die hoogbegaafd was. Hij stond bij de deur en weigerde naar binnen te komen. Ik nodigde hem binnen, maar hij antwoordde: “Nee, ik zal snel vertrekken.” De volgende dag vertelde hij ons dat hij bij de deur werd tegengehouden en dat de plek in de woonkamer niet goed aanvoelde. Volgens hem was er een vrouw in de woonkamer, precies waar het haar van mijn nichtje werd getrokken. Ik was verbaasd omdat ik hem niets had verteld over wat er was gebeurd.Op weer een andere avond, terwijl mijn broer bij ons sliep, droomde hij over een vrouw die hem uitschold en uit het huis joeg. Deze vrouw veranderde in een slang. Toen hij ons zijn droom vertelde, zei mijn man dat hij een vergelijkbare ervaring had gehad, met het geroep van “PSSSST PSSSST.” Hij realiseerde zich dat ze iets met elkaar te maken hadden.

Op een andere dag, terwijl mijn broer bij ons was en we diep in slaap waren, werd er op het raam getikt. Mijn broer stond op om te kijken wie het kon zijn. Het getik op het raam ging door, en daarna begon het traliewerk van de voordeur te schudden. Hij dacht dat het de dame naast de deur was. Toen we haar twee dagen later vroegen of zij het was geweest, ontkende ze het. Ze vertelde dat ze er twee dagen niet was geweest en dat haar vijfjarige zoontje begon te praten in vreemde taal en dingen zag. Het diefijzer bij haar deur schudde een paar dagen terug, daarom was ze weggegaan. Ze vroeg ons of we iets soortgelijks hebben meegemaakt.Ik vertelde haar dat mijn broer vergelijkbare ervaringen had. Niet lang daarna besloten we weer terug te keren naar ons ouderlijk huis. We hadden nauwelijks drie volle maanden in dat huis gewoond.

Op een dag had mijn broer een gesprek met de buren aan de overkant, een oude man en vrouw. De oude vrouw vertelde hem dat niemand lang in dat huis kon blijven en dat de eigenaar iets met slangen deed, wat de verklaring zou kunnen zijn voor zijn droom over de vrouw die in een slang veranderde en het geroep van “PSSST PSSST.” Het huis stond altijd te huur, en nieuwe bewoners bleven er nooit lang.

Ingezonden: Anoniem
Creatief Recht: CM

#Paranormaal #Andijviestraat #MysterieusHuis


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven