De Vrouw Van Bersaba

Ik ben Jennefer en ik ben nu 28 jaar oud. Toen ik ongeveer 18 was, vertrok ik naar Suriname. Hoewel ik in Nederland was geboren, snakte ik naar mijn vaderland. Na een jaar in de stad te hebben gewoond, ontmoette ik de liefde van mijn leven. Het ging snel tussen ons, en al snel leerde ik zijn ouders en de rest van de familie kennen. We ontdekten dat onze families bijna als één familie waren, ondanks dat ze dat officieel niet waren. Je weet hoe het gaat in Suriname; bijna iedereen kent iedereen.

Bron Foto: Spuku Tori OpenArt
Bron Foto: Spuku Tori OpenArt
Een Nieuw Begin in Para te Bersaba

Na een jaar werd ik zwanger van mijn zoon. Mijn partner vond dat we naar een groter huis moesten verhuizen, zodat ik voldoende ruimte had voor een comfortabele zwangerschap. We huurden een drie kamer woning van zijn familie in Para te Bersaba. Het huis had een groot, ruim erf en vriendelijke buren. Maar het huis was nog in renovatie, inclusief de badkamer. Als ik ’s nachts naar het toilet moest, moest ik naar het toilet achterin de tuin. Ik had een hekel aan nachtemmers en gebruikte liever het buitenste toilet, de koemakoisi.Een Huiveringwekkende Nachtelijke Ontmoeting

Op een avond, terwijl ik slaperig naar het buitentoilet liep, zag ik uit mijn ooghoeken een wit gewaad snel voorbij schieten. Het was de vijfde maand van mijn zwangerschap, en ik schrok enorm. Ik begon te gillen, en mijn partner kwam snel in het donker naar me toe en vroeg: “Wat is er gebeurd, Poptjie?” Ik vertelde hem wat ik had gezien, maar hij dacht dat ik gewoon de nachtemmer moest gebruiken omdat ik zwanger was en mijn lichaam gevoelig was voor “dingen.”

Waarschuwingen van Buren en Oude Geheimen

Na een paar dagen vergat ik het voorval, tot mijn buurvrouw me bij de schutting riep. Ze waarschuwde me: “Waarom ga je ’s nachts naar het toilet, terwijl je zwanger bent, mijn kind?” “Mevrouw Lita, het zou toch moeten kunnen zonder lastiggevallen te worden door ‘dingen’,” antwoordde ik.Een Onverklaarbare Verschijning en Een Ominieuze Waarschuwing

En toen gebeurde het. Op een middag, terwijl ik naar het toilet liep, verscheen er plotseling een mooie donkere vrouw in het wit voor me. Ze zei: “G’a insei… G’A INSEI… no k’a dorosei moro… g’a insei gwe …waka…waka.” Ik werd boos omdat ik haar brutaal vond.

Een Schokkende Ontdekking en Het Mysterie Ontvouwt Zich

Plotseling verscheen er een donkere gedaante van een man achter de vrouw, alsof hij rende. Hij zei iets: “M’o kir’ en. Dem kir’ mi. M’o kir’ en!” Plotseling werd het doof om me heen, als het doffe geluid bij het opstijgen van een vliegtuig. Ik hoorde de vrouw gillen: “Ga weg, GWE GWE!” Ik sloot mijn ogen en begon luid te schreeuwen, maar het werd plotseling stil. Toen ik mijn ogen opendeed, bevond ik me in bed, met mijn handen op mijn oren. “Wat is er aan de hand?” dacht ik.

Onthulling van een Oud Familiegeheim en Bescherming van Bovenaf

Ik vertelde mijn partner wat er was gebeurd. Hij vertelde me dat ik de afgelopen weken onrustig sliep. Hij bracht me naar zijn moeder, die bekend stond om haar kennis van dit soort situaties. Ik vertelde haar alles, maar ze zuchtte diep zonder een antwoord te geven.De Confrontatie met het Onbekende en Overwinning

Ze zei tegen haar zoon dat we moesten verhuizen. Ze beweerde dat het erf niet goed was en dat de mensen van zijn vaders kant wisten waarom. Mijn partner was vastbesloten om te blijven, tenzij zijn moeder hem het geheim zou vertellen. “Wat schuilt er achter, ma?” vroeg hij haar.

De Kracht van Bescherming en Erfgoed

Ik was intussen doodsbang voor het erf en gebruikte noodgedwongen een nachtemmer. Die nacht zaten mijn partner en ik te praten over familieleden, maar ik schrok toen hij een fotoalbum tevoorschijn haalde. Ik liet het uit angst vallen. Toen hij vroeg waarom ik gilde, wees ik naar een oude zwart-witfoto in het album. Het was de donkere vrouw van eerder. Mijn partner dacht dat ik gek werd door zwangerschapshormonen en dat ik zijn overleden oma bespotte.

Een Bovennatuurlijke Strijd en Overwinning

Die nacht was ik zo verdrietig dat ik uit bed sloop en op het erf ging rondlopen. Plotseling hoorde ik iets rennen in mijn richting. Mijn nek werd stijf, en ik werd hard op de grond gegooid. Ik hoorde iets grommen, als twee vechtende honden. Het laatste dat ik hoorde was: “Laat los… ik zei laat los.”

Ontrafeling van het Mysterie en Bescherming van Bovenaf

Toen ik weer bij bewustzijn kwam, stonden mijn partner, schoonmoeder en een tante met haar man, Duman, rond mijn bed. Ik probeerde overeind te komen, maar ik werd overweldigd door hoofdpijn. De Duman zei dat ik onmiddellijk moest “baden,” omdat iets kwaad wilde doen aan mij en mijn ongeboren kind. Voordat de “wasi” begon, vertelden ze me het verhaal.
“Jaren geleden is er op het erf een man komen te overlijden die bolletjes had geslikt. Hij was ook op deze plek een “wasi” komen nemen toen 1 van de bolletjes gebost was in zijn buik. Uit angst hebben de huurders van toen het lijk begraven op het achtererf. Zijn ziel of geest of iets anders, brengt de onrust hier. Blijkt nu dat iedereen die hier komt wonen, geen kinderen kunnen krijgen. De mooie donkere vrouw, de oma van mijn partner, was dus degene die mij beschermde, door me weg te jagen. Ze wilde volgens mij haar achterkleinkind beschermen.”

Ik heb heel lang gebaad want deze “yorka” (geest) was heel machtig. Hij was continu in gevecht met die donkere vrouw. Ik kon duidelijk de wurging voelen. Maar naarmate ik me goed begon te voelen en de wurging wegging, wist ik dat er een overwinning was. Mijn kindje moest nog lang niet ter wereld komen, maar a yorka lei. Mijn zoontje is, gek genoeg, geboren op dezelfde dag als van zijn afo…de donkere vrouw in de foto. Ik heb haar nooit in leven mogen zien, maar we zijn haar allemaal zeer dankbaar. Zij is mijn bescherming geweest…“Vrouw van Bersaba”.

“Ingezonden”

#‎SpukuTorie 752015 #Paranormaal #Erfverhalen #Bescherming #Suriname


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven